torstai 27. lokakuuta 2011

Thai Tom Kha soup

Pähkäilin tänään mitä kivaa sitä taas tekisi ruoaksi kun maustekaapista löytyi avaamaton paketti Pirkan Tom Kha- keittoainesmaustetta. Mausteseosta on tarkoitus käyttää aasialaistyylisiin keittoihin liemikuutioiden tapaan. Siitä se ajatus sitten lähti..


Kiehautin ensin x määrän vettä (muutama desi), kaadoin kookosmaidon ja lisäsin 2 pussia mausteseosta joukkoon. Lisäsin kattilaan 2 pilkottua paprikaa, herkkusieniä ja kikherneet. Mausteeksi chiliä, curryä ja sitruunaruohoa. Lopuksi vielä kattilaan muhimaan kirsikkatomaatit. Niistä tulee pehmeitä ja kivan kirpeitä.

Alkuperäisesti keitossa tulisi käyttää broilerin fileesuikaleita, mutta halusin nyt tehdä kokeeksi kasvisvaihtoehdon. Ensi kerralla kokeillaan kyllä broilerilla. Hyvää oli tämäkin! Niin ja muuten saatiin koko keitto tehtyä puuhellalla, hurraa.

Illalla on vielä suunnitelmissa käydä lasillisella hyvän ystävän kanssa ja pitää kunnon turinatuokio kun ei olla vähään aikaan taas ehditty nähdä.

Heissan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti