torstai 29. syyskuuta 2011

tulinen gulassikeitto

Teimme alkuviikosta erittäin hyvää tulista gulassikeittoa. Täydellinen lämmike kun ulkona kylmenee.
Bongasin tämän herkullisen reseptin "anoppilasta" kun tätä ensimmäisen kerran joskus siellä sain.



Tekemiseen tarvitset:
  •  perunoita ja porkkanoita  n. 5 kpl
  • 1 paprika
  • 400 g jauhelihaa 
  • purkki chili -tai valkosipuli tomaattimurskaa (tai vaikka tavallistakin)
  • 1 tomaattipyre
  • voimakasta chiliä oman maun mukaan

  1. Mittaa kattilaan perunoille ja porkkanoille keitinvesi ja keitä ne suht kypsiksi
  2. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyre (heitä mukaan myös liha -tai kasvisliemikuutio)
  3. Pilko paprika ja lisää joukkoon
  4. Paista jauheliha ja lisää keittoon
  5. Sekoita ainekset hyvin keskenään kattilassa ja lisää chiliä oman maun mukaan
  6. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla (mikäli chiliä lipsahti liikaa, lisää vähän sokeria tai esim. coca cola on hyvä tulisuuden lievittäjä)
Mukaan voi hyvin heittää valkosipulia ja tavallista sipulia. Itse käytimme valkosipulia.
Keitosta saa helposti myös vegaanin version vaihtamalla jauhelihan kikherneiksi.


Kannattaa kokeilla!

1 kommentti: